Ugradnja zubnih implantata

Zubni implantati

Zubni implantati su posebni vijci koji se ugrađuju u kost čeljusti kako bi zamijenili korijene izgubljenih zubi. Proces ugradnje se radi kirurškom tehnikom u lokalnoj anesteziji i nije bolan. Na implantat (vijak) koji sraste s kosti postavlja se suprastruktura na koju dolazi zubna krunica koja estetski i funkcijski nadoknađuje krunu prirodnog zuba.

Proces „srastanja“ vijka i kosti se naziva oseointegracija i traje otprilike 3-6 mj. Implantat se izrađuje od tehnološki naprednih materijala najčešće titana kojeg organizam jako dobro prihvaća. Takvi materijali udovoljavaju uvjetima usne šupljine i složenim zahtjevima žvakanja.

Zubni implantati su odlično rješenje u slučajevima gubitka jednog zuba dok su ostali zubi intaktni (zdravi) jer nema potrebe za brušenjem ostalih zuba (kao kod zubne proteze i zubnog mosta).

Osim toga, zubni implantati se koriste i kao nosači za mostove ili totalne proteze. Ljudi koji nose potpune proteze znaju koliko nesigurnosti one mogu izazvati, što se s implantatima u potpunosti izbjegava jer učvršćuju protezu i vraćaju prirodan osmijeh pun samopouzdanja. Kod nadoknade jednog zuba, dobiva se dojam da zub „izrasta“ iz kosti kao i prirodan zub, te se time ostvaruje neupitan estetski zahtjev. Implantati čuvaju kost jer je održana funkcija što je još jedna od prednosti.

Ugradnja zubnih implantata

Specijalistička ordinacija dentalne medicine za ortodonciju

Kontaktirajte nas

Strojarska 22/1.kat

HR-10000 Zagreb, Hrvatska

01 4640 900

095 351 1193

Radno vrijeme:

PON-SRI od 13 do 20 sati,
UTO-ČET-PET od 8 do 16 sati.

I po dogovoru.

Strojarska cesta 22, 10000, Zagreb, Croatia

© Dsmile

Share This