Nevidljivi aparati – Aligneri

U novije vrijeme sve veću popularnost ima ortodontska terapija s pomoću nevidljivih aparatića  („alignera“), odnosno prozirnih folija.  Za razliku od fiksnih aparata koji se pričvršćuju na zub, ovdje se radi o nizu folija/udlaga  koje se mogu skinuti sa zuba u bilo kojem trenutku. Upravo ta mogućnost skidanja je njegova glavna prednost, pogotovo kod osoba koje su javno eksponirane ili jednostavno ne žele fiksni aparat.

Naša ordinacija se odlučila za trenutno najkvalitetniji i najnapredniji sustav nevidljivih aparata odnosno Invisalign.  Invisalign je renomirana tvrtka iza koje stoji više od 20 godina iskustva, ulaganja u istraživanja i klinički rad, te više od 4 milijuna riješenih slučajeva.

Za rad s Invisalign sustavom je potrebna posebna edukacija i  licenca koju naša ordinacija posjeduje.

Na tržištu postoje brojne jeftinije inačice ovog sustava, ali kvalitetom i efikasnošću ne dostižu razinu koju je Invisalign godinama gradio.

Ako želite izravnati zube bez bravica originalnom tehnikom Invisalign, obratite nam se s povjerenjem.

Nakon specijalističkog pregleda kod ortodonta i pravilno postavljene dijagnoze može se procijeniti jeste li pravi kandidat za ovakvu vrstu ortodontske terapije. Princip terapije se sastoji od skeniranja otiska ili studijskog modela na temelju kojeg se izrađuje čitav niz udlaga/folija.  Kompjutorski se planira poželjni pomak zuba i za svaki taj pomak se izrađuje jedna udlaga. Računalno vođeni pomak zub omogućuje veliku preciznost prilikom pomicanja zuba. Ovisno o proizvođaču i početnom stanju zuba, nosi se 1-2 tjedna kada se zamjenjuje slijedećom folijom.  Da bi se zub pomaknuo u željenu poziciju, folija se mora nositi 22-24 sata odnosno stalno osim kad se jede i pije. Obično se zub pomiče 0,25-0,33mm po foliji. U početku zubi mogu biti osjetljivi ,ali taj osjećaj obično  nestaje kroz nekoliko dana.

Folije se održavaju četkanjem sa zubnom četkicom i ispiranjem vodom.

Najjednostavnije anomalije zahtjevaju manji broj folija ,dok većina ipak zahtjeva veći broj udlaga (20-30) o čemu ovisi i konačna cijena terapije. Razmak između kontrola može biti i 3-4 mjeseca što je posebno pogodno za pacijente iz udaljenijih krajeva.

Trajanje terapije ovisi od početnom ortodontskom problemu, suradnji pacijenta i broju folija, te traje oko 6-18 mj.

Konačnu odluku o vrsti terapije potrebno je donijeti u dogovoru sa specijalistom ortodoncije koji će vam na temelju detaljnog pregleda objasniti prirodu vašeg ortodontskog problema i pojasniti prednosti i nedostatke svake od vrsta ortodontskih naprava.

Kontaktirajte nas

Strojarska 22/1.kat

HR-10000 Zagreb, Hrvatska

01 4640 900

095 351 1193

Radno vrijeme:

PON-SRI od 13 do 20 sati,
UTO-ČET-PET od 8 do 16 sati.

I po dogovoru.

Strojarska cesta 22, 10000, Zagreb, Croatia

© Dsmile

Share This