O nama

Romana Ružman Knežević dr. med. dent. specijalist ortodoncije

Romana Ružman Knežević rođena je u Virovitici gdje je završila osnovnu školu i opću gimnaziju. Tijekom školovanja pokazuje poseban  interes prema prirodnim znanostima, te ostvaruje uspjehe na različitim srednjoškolskim natjecanjima.  Stomatološki fakultet upisuje u Zagrebu gdje ga  i završava 2005. godine.

Pripravnički staž odrađuje u Virovitici i Zagrebu kod istaknutih stomatologa. Potrebno iskustvo u radu stječe u privatnoj ordinaciji dentalne medicine čiji je primarni interes briga o zdravlju zuba i usta u djece.

2008. godine započinje specijalizaciju iz ortodoncije koju završava 2011.

Osim usavršavanja u stručnom i praktičnom pogledu, usavršava se i u znanstvenom  smislu. 2006. godine upisuje Poslijediplomski specijalistički studij dentalne medicine, a 2 godine kasnije i poslijediplomski doktorski studij.

2011. brani temu doktorske disertacije pod nazivom „Odnos Speeove krivulje i dimenzija zubnih lukova kod anomalija u  klasi I,II i III“. Također sudjeluje u istraživačkim projektima o ortodontskim temama.

Nakon završene specijalizacije zapošljava se u Stomatološkoj poliklinici Zagreb gdje stječe bogato iskustvo u specijalističkom  radu na vrlo zahtjevnim slučajevima. Cijelo vrijeme svog školovanja i rada polazi brojne stručne i znanstvene kongrese u Hrvatskoj i inozemstvu.

Također pohađa međunarodne radne tečajeve u svrhu usavršavanja rada i praćenja najnovijih trendova u ortodonciji (Damon, lingvalna tehnika…). Posebno ju zanima estetika lica koja je usko vezana uz ortodonciju  i estetiku osmjeha pa završava tečaj primjene hijaluronskih filera.

Kao produkt znanstvenog usavršavanja i predanog rada, 2016. godine samostalno otvara Specijalističku ordinaciju dentalne medicine za ortodonciju.

Član je Hrvatskog ortodontskog društva i Europskog ortodontskog društva.

Kontaktirajte nas

Strojarska 22/1.kat

HR-10000 Zagreb, Hrvatska

01 4640 900

095 351 1193

Radno vrijeme:

PON-SRI od 13 do 20 sati,
UTO-ČET-PET od 8 do 16 sati.

I po dogovoru.

Strojarska cesta 22, 10000, Zagreb, Croatia

© Dsmile

Share This